My life,,,

Pages

Thursday, 18 August 2011

Asyik over slept... huhuhu

Last saturday (1308) motor mr hubby pancit... So dia bawa keta p kerja.
Nak dijadikan cerita, sunday i need to use car as well coz member nak antar keta p ketuk n cat, so i need to send her as well.. So, pagi tu kenalah send mr hubby p kerja dulu. No hal la kan...

But yg menjadi masalah is, lately kalau tido awal (11pm) or lewat (1am), memang susah nak bangun sahur... Kalau tidur ngam-ngam at 12, insya Allah boleh bangun.
Alarm pasang kul 4am, 430am, 5am & 530am. Kekadang yg kul 530am baru terjaga. Still ok coz ada lebih kurang 15min lagi... Tapi penah gak terbangun ngam2 masa azan... Huhuhu... Sabar jer lah~
Ingatkan alarm yang rosak, tapi try pasang ok jer. Volume pun dah max. Tatau la why...

Nak dijadikan cerita, on d day i antar mr hubby p kerja tu, around 415pm i sms him tanya what time i need to fetch him... But since he's still bz with work, i g la berbaring & berehat kejap kononnya d sofa depan tv and tak disangka2 terlelap la plakkkkk... Huhuhu.
Memang bebetul punya terlelap lah... Mr hubby call dr kul 445pm till 530pm, i x dengar langsung... Call both no lagi tu. Since bulan puasa volume phone memang dah set max.
Siap MIL pun tolong call. When terjaga, memang berbelas la misscall. Huhuhu. Sabar jer lah...
Kesian mr hubby dah risau sangat2, sedangkan bini dia tertidur...
Huhuhu.
Then dah terjaga kelam kabutlah p ambik, balik siap2 kemas dapur & setelkan bakar ikan. Nasib just masuk oven. Kalau baru nak masak, alamat lambat laaaa makan... Huhuhh.

Then d next day bagi mr hubby je bawak keta p keje... Tanak laaaa antar. Kang tertidur, kesian orang tu balik lewat lagi kan :p

Then yesterday (1708) keluar, so balik lewat skit.. Sampai umah dah kul 12. Mengemas skit dapur, solat isya... Dah kul 1 terus tido.
So same things happen. Alarm sampai 4pun x terjaga. Huhuhu...
Masa terjaga dah kul 630am. Nasib subuh belum expired... Tapi sahur time dah expired lah :p

Nasib sorang... Kalau mr hubby ada kesian dia nak kerja with tak bersahur... :)


(port tempat antar hubby last monday)


(dinner last nite)

4 comments:

mELna said...

Hihihi mata Adlie kena gam kot? Nyenyak nye tidur. Kalau Mel, alarm tak sempat bunyik Mel dah auto bangun sendiri. Susah nak tidur malam these days ;(

Adlilatun Nur said...

Tulah pelik bin ajaib... Biasa alarm bunyi mmg bangun.
Badan dah makin tua kot :p

ashra said...

mmg letih sket bulan puasa kan adli..
sekali terlelap,susah mata nak bukak..

Adlilatun Nur said...

Hehehehe... Yelah kot.