My life,,,

Pages

Wednesday, 10 August 2011

UPT

When Melna post bout her addiction to UPT, teringat plak zaman2 bekerja dulu...
Watson's is one of d fav place to buy UPT kan. With so many type and price... Tapi yang tak bestnya, budak-budak yang selalu p beli the UPT. By budak2 i mean teenagers lah yer, bukan kanak-kanak.

Nak dijadikan cerita, one of my staff memang anti betul kalau budak-budak p beli UPT nie. Then bila datang angin dia nak mengenakan budak-budak nie, each time ada yang datang nak beli UPT, she'll asked them to show surat nikah b4 scan d item. Hehehe.

It is fun to see reaksi budak-budak tue. Muka menggelabah, pucat on d spot. Some do cancel terus niat membeli since my staff buat muka serius when ask for surat nikah. But ada juga budak-budak yang more self prepaired and give reasons such as buying it for their friend, sister or mom???
Logik ka mom suruh anak dara(???) belikan UPT. Huhuhu...

So since one start doing that, merebak ke semua staff buat macam tu. We all d management have no problem with it. But for that period, UPT turun ranking as best selling item :)

Believe or not, we sell around 200 UPT (yang RM7.90) per week. Ramai betul yang suka beli UPT kan? Kanak-kanak plak tue yang majoritinya... Menyedihkan betul.
I yang dah kawen ni pun segan nak beli d kedai sendiri. Hehehe... Memang akan ke Guardian or other pharmacy nearby :p

4 comments:

ashra said...

haha..bagus skali ayat2 tu!
ayat power tuk budak2 tak kawin ni.
patut amalkan tuk semua farmasi.lagi2 kalu ada CCTV.biar malu sket dgn perbuatan sendiri.nanti sok2,kalu positif,anak tu buang..marah sungguh kan!

Adlilatun Nur said...

Mostly kedai2 dah ada cctv. Tp diorang beli jugak
Plus higher management wont makes such rules for sure. Diorang pentingkan sales.

mELna said...

Ada orang nak sangat dapat anak, ada yang tak nak, senang je hamil. Dunia2~

Adlilatun Nur said...

Camtulah kan...