My life,,,

Pages

Tuesday, 29 November 2011

I want...

Assalamualaikum warah matullah...

I want to update here again...
But i dont like d layout n d colour of my blog.
Tapi, malas la plak nak on laptop to change d setting (macam-macam alasan huhuhu).

Lately i fullfill my time membaca blog-blog sampai khatam. Adalah 3-4 blog dah khatam. Best gak.
Tapi blog keretamayat belum la khatam coz most of his post adalah serius and need to think back deeply to digest by mind :p

However, i dont want to read much bout pregnancy like before. Nanti lagi banyak baca, banyak pikir kebarangkalian itu dan ini, tension plak kan...
I mean, the more u know the more you'll think bout it. Menda yg takde pun boleh jadi ada :) (makin merepek je ayat ni).
So just flow with d flow la kan... Semoga masa cepat berlalu and baby pun keluar dengan selamatnya. Insya Allah.

Btw, alhamdulillah dah masuk 12w last saturday. Tamat sudah 1st term...

Tapi episod muntah-muntah rupanya belum tamat... Makan menda berangin still akan keluar balik. Tapi yang best dah bole makan pedas sikit-sikit.
Siap termimpi-mimpi sambal udang, tapi diam je sebab takut tak tahan pedas still. After 3days termimpi-mimpi tu, mak bgtau nak masak sambal udang. Memang bahagia gila rasa time tu. Hehehehe...
Yesterday mak wat nasi lemak plak. Lunch je makan 3pinggan. Hehehe...

Last time makan semua ok je, then g tengok wayang ngan bahagianya ngan adek. Masa nak bayar parking, tersesak nafas kejap ngan asap rokok... Balik tu smpi umah terus muntah. Huhuhu... Nasib x muntah je depan manusia-manusia tu. huhuhu...

So, esok will be 2nd check up kat klinik kerajaan. Insya Allah hopefully all gonna be okay.
Scan sepatutnya on 1st december, but both adek n father bz on that day, called hospital to change date to 2nd. Then doc plak cuti till 8th. So 9th baru scan.

Apa lagi ya?
I guess that all la kot...
Last time ada g big bad wolf book sale. Nantilah cerita...

Wassalam~

5 comments:

ashra said...

yay..
adli da kembali.hehe...

wah wah..sambal udang?my feveret,sambal udang petai..keke..

mudahan sihat sentiasa u and baby k?do take care..

Adlilatun Nur said...

Thanks ash.
I pun fav smbal udang petai. Tapi kat umah mak petai tu jarang2 diorang makan. So tanpa petai pun takperlah... Ehehehe...

zuliana abd rahman said...

Lama dia menyepi.Ingatkan dok terbaring jer atas katil.Rupa-rupanya dah gi tengok wayang ye.

Sambal udang?3 pinggan?haha..itu antara tanda yang Adli dah makin sihat.Jaga kesihatan baik-baik.

Adlilatun Nur said...

Alhamdulillah la sehat gak. Ada masa muntah gak.
Last month n this month check up, berat sama... Kena bising tak naik langsung. Hehehehe. Nasib la.
Next 2week check up again.

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Alhamdulillah,dah lepas stage yang bagi min stage yang mendebarkan..sebab min dulu awal2 dah doktor warning macam2...Apapun semoga Adli dan baby sentiasa dibawah lindungan rahmatnya..(jangan lupa update ye..blh tumpang gembira..)

"Ya Allah,peliharalah adik Adilah selama ia berada di dalam kandungan ibunya dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penawar melainkan penawar-Mu, penawar yang tidak meninggalkan penyakit"

"Ya Allah, zahirkanlah adik Adilah ke dunia dengan mudah dan selamat"

"Ya Allah, anugerahkanlah adik Adilah kesihatan yang sempurna, berakal dan bijaksana, alim dan beramal"

"Ya Allah, Engkau perelokkanlah kejadian adik Adilah yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu"

(sorry doa copy paste, tapi harapan min semoga kawan2 min selamat dan jagaan dan lindungan rahmat Illahi)