My life,,,

Pages

Saturday, 25 June 2011

I'm not a sabahan....

but each time i fly back to KK... feel like homeeeee.... hehehehe
mana tak nya... been in sabah for 7 years, since form 5 until abis degree.
before kawen dulu, after grad, rasanya macam tiap tahun mesti 'balik' KK... hehehe....
lepas kawen, baru g 2 or 3 kali... rasa macam 2kali... once for reunion & bawa hubby pusing KK
second, lepas abis pantang ngan kengkawan to free my mind kononnya... :P
tahun depan pun ada reunion lagi (luckily it was planned 2thn sekali)... so bole pegi selalu :P
plus hopely sambutan better than before, since makin ramai telah berjaya dijejak d FB.

best time in sabah... my matrik years la kot...
masa berada dalam 'masa' tue, memang banyak ketensionan kononnya....
kena angkut air 3 tingkat (kuat gak la dulu, 2baldi sekali jalan :P)
time lori air tak sampai lagi pun tensionnnnn... hehehe... kelas bole dibatalkan suka2 kalau air tak sampai.

after 1st year matrik, adalah konon khabar angin 2nd year we'll be transfer to KK...
but after exam kena bgtau still d LD. Walaupun mostly bising & tak puas ati, but bila abis matrik, ramai yg rindu kenangan d LD... biasalah, manusia kannnn...
In my 3rd year ada singgah d SMSLD, coz ada prog Bakti Siswa around LD. singgah for solat ja'
but things are different already la kan... kalau p sana without d whole group of MatriUMS member, it wont be the same... :)

then, 1st year in UMS pun banyak juga kekurangan, since kampus baru siap & we're the 1st batch using the kampus... dengan public phone langsung teda~
so, apa lagi.... 1st PTPTN terus mencari HP. I still keep my 1st Alcatel... tapi x hidup sudah la. tua sangat~
but then, SMS is not yet exist... SMS wujud masa 2nd year rasanya... but sms was wayyyy too expensive than now... dulu to same provider, 20sen rasanya, to other line i'm not sure... macam 50sen...
& there's no such things as activ5 segala yet... :P
I'm using TMTouch then :P malangnya no tu dah hilang... mo beli balik, kena suruh p center d tempat beli, means way back in KK when d no hilang when i'm already back in KL... so, lupakan ja laaaaa...

oklah.... thats all for now...
kesimpulannya... i miss KK already~

4 comments:

ashra said...

hehe.saya plak belum pernah jejak kaki ke sabah.mmg sgt teringin la..sbb saya tau sabah cantik..nak2 pulau2nya tu..

ish..bila la hubby nak bawa ni.hehe

Adlilatun Nur said...

Memang kena g... Hehehehe...
Ada harapan tanak balik pun ada~

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Tahun lepas ada suami min sebut office mate dia ajak pi sabah..Pi pulau apa ek,lupa la plk..Pastu senyap jer..Ntah ngape nye tak tau lah..Min ni sabah tak sampai, tapi anak-beranak sabah penah ler sampai ~ W.P. Labuan~

Teringin nak pi sana (sabah),kawan min baik min asal org sana, org sandakan..Ingatkan masa dia kawin ada peluang la nk pi sana, tup tup tak jadi plak, ada urursan last minit..Mcm husbend min dia penah pegi sabah, tapi just pegi utk ekspedisi mendaki gunung kinabalu je lah masa belajar dulu...

Adlilatun Nur said...

Wahhhhh dah g naik mt kinabalu ek hubby min. Sya yg dah 7thn pn x naik2.
Yelah, kalau masa kat U, nak kena training panjat tangga petang2, nampak cam susahhh jer. Now dah tua2 ni nyesal plak tak naik masa muda dulu... Kih kih kih... Sabo je lah.

Bte sya sandakan tak g lagi. Kalau min dapat g nanti alhamdulillah...
Sya cuma d KK & area around it plus lahad datu, sbb matrik kat sana...