My life,,,

Pages

Monday, 27 June 2011

when mom have fb...

Heheheh... Semua orang akan lebih berhati2 menaip apa saja then... 
Actually i createkan d FB page for mak & it was over a month ago after she bought her own laptop (ada jer pc kat rumah but x personal n berebut la kot when ramai)...
Plus mmg mak tatau use comp yet pun b4. Kalau ada apa2 mak nak baca, mak akan mintak anak2nya lah googlekan...
Dimana, anak2 nya sangat bzlah kononnya... Heheheh.

Then, mak start google-ing using her hp. But x syok kot with small screen and all. So, mak start asking bout touchscreen phone with large screen. She ask is it easy to use touchscreen... Masa tu i'm using sony experia X8 which is not so large screen pun n show mak d keyboard but mak x testing pun... Takperlah...

Pastu mak ask bout netbook plak, then after survey, we suggest her get a laptop, coz netbook tulisannya kecil n when besarkan, when reading nak kena scroll ke kiri-kanan... Annoying~
Mmg netbook kecik n chomel but not so practical kot for mak. Plus without cdrom, so xsyok kot. Mana tau mak nak tengok cd ker, pasang lagu with cd ker kan...

So, endup mak have her own laptop. Hehehe...
Kitorang yg excited install YM, skype segala n FB of course...
But since last one month, no comment or anything written on her wall... Ingatkan x bukak pun d FB, rupanya jadi pemerhati senyap...
Nak dijadikan cerita, last week kan i balik KL for a while coz mom in law not feeling well. But sbb balik kejap jer n emergency, so i didnt check in kat FB (usually mmg hobilah, p mana pun check in ).
D day nak balik Kemaman, singgah umah abang kejap alang2 dia belum naik ke laut and tangan pun gatal g check-in kat FB.

Rupanyaaaaa mak saw n dia kelam kabut g ngemas bilik sbb anaknya balik... Huhuhu.
Mak call adek asked n adek call me bising saying kalau tanak balik janganlah chek-in da tau mak ada FB. Huhuhu...

So, end up abang call mak ajak dinner umah dia jer since i'm there, takyah nak ulang alik... Heheheheh. Sabo je lah~
Then after dinner, we went to Adilah grave at 11pm n back straight away to Kemaman.

Back to cieta FB, smlm mak komennnnn on my FB...


(using blog apps, kena crop pict...)

Since hari2 mengupload pict makanan jer, kan dah kena sound suh jaga badan... Hahaha...
Baek makkkk... I cook a lot but i eat sikit jer (bole caya ker??)
Nasiblahhhh kan... Hahahah...
Nasib sbb makanan jer... Kalau komen merepek2 kang, ada harapanlah kena sounf jugak nanti...

Pict last nite dinner pun mak dah komen ni (just got d notification)... Hehehe...
Semoga mak berbahagia berFB yer...

Bye~

6 comments:

Min @ Mama Dhia Farhah said...

hehe..min pulak MIL ada fb...so itu yg buat blog ...hehehe...Blog ni, suami min pun tak tgk, ngape ntannyer..tapi dia tau la min ada blog n tau nama blog, cuma style dia malsa nk chek kot..hehe...Min jer yang suka chek dia...

Adlilatun Nur said...

Wah.. Advanced MIL Min yer...
Tokleh nak meluah2 lah kan kat FB...
Ye ker hubby x belek blog min? Nak bg min privacy kot... Hehehehe...
Tapi kalau dia jadi pemerhati senyap? Mana nak tahu... 

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Bab jadik pemerhati tu yang risau gak..Rasa2nya ada kemungkinan tu ada bila dia terpandangkan entry min yang terbaru masa min on9 dpn dia..X sangka plk kali ni dia ngintai...huhuhu..

Adlilatun Nur said...

Yelah, dia wat2 tatau tu pun... Sebenarnya nak tahu apa isi hati isteri kesayangan dia...
Tapi cm biasalah, takmo tunjuk sangat... :p

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Hehe..min pon rasa cmtu gak..emm..orang lelaki kannnn..huhu...

Adlilatun Nur said...

heheeh....
berhati2 dengan apa yg ditaip :P