My life,,,

Pages

Friday, 14 October 2011

1st check up

Friday, 14th...
Went to Kuantan for my 1st check up after solat jumaat since x sempat ke klinik malam khamis last time...
We went to a Fertility Centre. Suggested by mr hubby's friend.

Ok gak d doc, nak mendengar n siap tanya ada apa lagi x puas ati nak tahu :) tapi tulah tokleh nak be with d doc for long pun.
Tapi takpe, tempat lain pun ada doc gak kan.

Dah g sana cietalah balik pengalaman lepas kat doc n dia pun gtau la all d kemungkinan yang happen last time.
Then, time to scan...
So scaned but belum nampaklah d baby coz too small kan plus heart beat pun nanti 8weeks baru ada kan. Just nampak d sacs lah.
Then, hasil of scans, d kantung tempat tinggal baby doesnt looks round n comel~ as it should (kata doc) ntahlah its d angel of scan or what. Doakan all ok yer...
Insya Allah...

Ukuran sacs, anggaran 4weeks plus and i should be 6weeks by calculation. Tapi nampak kat pict tu 4 +-1w. Insya Allah :) ok la tu kan.

For d spotting, i got more duphaston, for another 2weeks. Nanti week 8 g scan again.
Insya Allah. Hopely baby membesar dengan jayanya sejajar with it age. Pastu nanti, off we go to KL and bertapalah d Putrajaya for a year.

Wallahualam...
Wassalam...

4 comments:

zuliana abd rahman said...

Waa....nanges yana tau (kes jeles ni).Baru haritu adli kata maybe kitorang yg lain ni dulu kot, tup-tup dia dulu (tak aci tau sob..sob..sob..)

okeylah..takpe, nanti ash dengan adli bersalin dulu, so..kitorang yg lain ni boleh minta petua dan tips ye(ceh..macam tak pernah beranak jer bunyinya).Anyway, Alhamdulillah...I'm happy for you.Moga baby sihat dan selamat lahir utk bersama mama dgn papanya nanti.

mELna said...

Sorry Adlie! Mel baru menyempat baca blog kawan-kawan! Eyy seronoknya! Adlie jaga diri baik-baik tau. Biasala mula-mula ni, baby tak berapa besar ikut weeks, Mel pun macam tu jugak dulu. Harap-harap Mel, Min dan Kak Yana pulak lepas ni kan.

AMIN

Adlilatun Nur said...

Thanks yana... Thanks mel...
Insya Allah semua org punya time will come...

ashra said...

Mel,yana,min,fiqah:

Insyaallah,saya doakan mudahan rezki buat you all akan tiba dalam masa terdekat jugak?
saya mmg takkan lupa doa tuk korang2 tau!


Adli:
take care..n pray a lot k.
saya pun..dari awal,sampai skang smpi melahirkan..keep praying panjanglah umurnya kali ni..insyaallah.fobia tu tetap ada..