My life,,,

Pages

Saturday, 8 October 2011

My dad and nasi lemak...

Tiap kali parents datang, masalahnya adalah breakfast... Especially to my dad.

FYI, nasi lemak kalau d sini lauknya ada ikan tongkol. Which my dad hate it. Huhuhu.
Nasi kerabu and nasi dagang pun dia tak nak...
So this morning he said "belikan roti canai jelah". So i did...

Then time breakfast, he asked... Kenapa nasi lemak kena ada ikan tongkol? Orang sini tak makan nasi lemak dengan ikan bilis ke? Tapi kat pasar ada je orang jual ikan bilis...
Huhuhu...
Tiap kali beginilah keadaannya :p

Ada je nasi lemak kerang or what so ever. Tapi tadi x bukak pun.
Plus usually kat pasar malam.
Kalau pagi-pagi memanglah nasi dagang, nasi kerabu, nasi lemak biasa (with ikan tongkol) and kuih-kuih... Huhuhu...

I usually dont eat breakfast. So tak banyak tahu pot mana nak cari breakfast selain tempat yang selalu g tu.
Maybe pasni kena try cari breakfast seminggu sekali dua around here to taste.

Selama ni takde tetamu means no breakfast :p

2 comments:

ashra said...

hik hik hik..ur dad sama dgn i lahh..
tapi i leh makan nasi kerabu..cuma tak suka nasi dagang..

ikan tongkol...emm..tak berapa gemar.kalu ada pilihan lain,makan lain.keke

Adlilatun Nur said...

Hehehe... Nasi dagang dah kompom ikan tongkol.
Kat sini nasi lemak pun ikan, tu yg dia tension kot :p