My life,,,

Pages

Friday, 7 October 2011

The parents are here...

Alhamdulillah... :)

Diorang sampai around 3 tadi masa i baruuuu siap siang-siang ikan, sotong and daging that i bought kat pasar tani pagi tadi.

Setel semua, g mandi and solat zohor : solat hujung waktu :(.
By that time mak dah tertido depan tv.
So ask dad nak makan apa. Bole plak disuruhnya tanya mak yang tengah tido. Huhuhu.

So i ber'whatsapp' dengan adek n dia gtau both parents demam so dia suggest buat sup kambing n makan ngan roti.
Ok gak idea tu... Bahan semua ada jer...
So masaklah... But since baru keluarkan kambing, x sempat nak rebus dulu bagi lembut. So masak je la lama sikit...


(ada rupa sup mamak tak :p)

Then for me, ikan goreng tepung n rice je. Ikan yg usually orang buat sweet sour tu je. Cuma malas nak masak. Makan with d soup je lah...

(bukan goreng pisang ok~)

Itu jer lah for today...
Esok tak masak lah coz nak g ambek adek kat dungun plak :)
Mr hubby pun balik esok. Hopely sempat la jumpa parents kejap before diorang balik putrajaya..

Wassalam~

4 comments:

zuliana abd rahman said...

ADli, sup kambing tu nampak macam sup mamak la(selalu dok menyinggah kedai mamak, tu yg tahu tu ;p).Hubby yana suka sangat sup 'mamak style' tapi isterinya ni terang2 memang tak pandai masak(sup biasa tu tahulah).

Hihihi..muLA2 yana pun ingat gambar kat bawah tu pisang goreng, rupa-rupanya ikan goreng tepung ye.Kat terengganu mmg famous ngan seafood goreng tepung ni kan? tu yg rasa macam nak pegi sana tu.

Psttt..hari ni yana nak cuba resepi yg kita bincang haritu.Nanti yana upload dlm blog okeh.Pastu leh minta resepi sup mamak kat atas tu pula :)

Adlilatun Nur said...

Wahhhhh ada org makan kambing arini. Hehehehe...
Modify2 la rasa pas blend rempah tu ikut kesesuaian ok.

Aah sini semua la goreng tepung. Ikan sekor2 digorengnya n makan macam jajan jer. Hahaha... Tapi i x penah makan la. Cam tak seswai~

Sup tu resepi internet je yg dimodify... Nanti kita share2.

ashra said...

wah..adli.
sedapnye...

hubby saya suka sup kambing,tapi ku tak pernah lah masakkanye..saya sendiri tak makan sangat kambing.

hehe..boleh gitu?teruknye bini!

Adlilatun Nur said...

Ash : buat sup daging. Hehehe...