My life,,,

Pages

Monday, 4 July 2011

Meeting a friend...

Smlm member datang ke kemaman, atas urusan kerja...
Kami same batch d watson dulu. Sama2 training as management trainee dulu... In our batch ada 11 org rasanya n dia sorang yang maintain with watson. Dah naik keje HQ dah pun.
She's here in kemaman for stock take... When i was d in-charge d kemaman dia belum naik HQ. Plus stock take dulu2 ambil orang luar to do d work.

Last nite we went out for dinner sama2 mr hubby.
In a while kuar lunch with her plak. Me myself lama tak singgah watson. Since Adilah was born mmg x penah g lagi. Huhuhu. Hurmmmm. Janganlah diorang banyak tanya bout baby when i go sana nanti.

Smlm she told me bout her sister. Kakaknya dah 37 n belum ada anak. Dia keguguran 3times already. But dia pn x ingat keguguran tu baby berapa bulan...

Cam mana nak kategorikan keguguran yer?
As for me, i dont think that i'm miscarriage... Instead as for me, my baby Adilah was a pre-matured baby~
Tulah, sometimes pandai moody kalau org tanya, 'gugur ker?' huhuhu...
Siap bgtau lagi that sya x gugur pun. Baby tak cukup bulan... Huhuhu...
Is it wrong to do so??

Wallahualam~

5 comments:

ashra said...

baru je tanya soalan gitu dgn hubby.apa beza gugur dan IUD?bila nak tentukan..

emm.....
mgkn beza pada cara keluarkan kot.
DNC tuk gugur.
Kalu diinduce tuk paksa bersalin,dikira IUD.

tah..kena tanya pakar.hehe

Adlilatun Nur said...

Hurmmm... Tu la.
As for me, gugur for 3months n below. Bole tak suka2 decide? Hehehe...

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Ermm..seingat-ingat min lah..Yang pernah min baca, bawah 5 bulan ikira gugur..5 bulan ke atas dikira IUD...Tapi kena rujuk balik la mana2 orang yg lebih arif..apapun min tak leh terima...

Adlilatun Nur said...

Bole tak i google what is IUD, yg kuat alat pencegah kehamilan tu... Hehehe...
Btw, yg IUD tu baby meninggal dlm perut ek?
Kalau like mine, still breathing, apa namanya yer?

Adlilatun Nur said...

Kuat = kuar :) typing error~