My life,,,

Pages

Saturday, 29 October 2011

Hari yang memenatkan...

Alhamdulillah, last nite berjaya mengelak angin menyerang. Pas dinner dah rasa sejuk2, terus masuk bilik n lepak dalam comfortor diam-diam n cuba tidur.
Awal la tido semata-mata nak elak angin...

Bangun ngan yakinnya panaskan fresh milk n add honey for breakfast.
Dah nearly lunch time perut rasa cam x ok jer. Makan sikit, terus keluar balik...
Ingat dah ok, cont makan... Pastu abis lah semua keluar balik. Especially susu. Huhuhu.
Berpeluh2... Menggigil2...

3cawan air halia panas dah abis diminum, still d same...
Chat ngan kakak ipar ask her last time dia cam mana. She said doc bagi dia ubat herbal (ginger and peppermint). Air halia c jalan for her.
She also suggest to take gaviscon.

So, ask mr hubby to buy gaviscon.
Tapi dah malam baru gaviscon sampai.
Sementara tu dah makan biskut n muntah.
Makan choc n muntah...
Kelaparan gila... Semua ditolak keluar...

Pas maghrib g klinik.
Doc kata maybe salah makan sebab i tapau makanan luar almost everyday.
Nasi x cukup masak pr what so ever. Maybelah kan...
So he gave ubat gastrik / angin n ubat tahan muntah. Ok la dr xde. Nnt check up isnin mintak lain lagi.

Dalam keta makan muffin sebijik n makan la ubat gastrik tu. Still ada rasa nak muntah. Perut still rasa berangin.
Balik jap g minum air halia panas lagi lah kot. And more muffin...

Hurmmmm penat sungguh hari ini.
Tak mampu buat apa-apa... Lusa dah nak balik KL. Esok mr hubby la kena packing :p

Now x smpi umah lagi. Bertapa dalam keta depan umah baru. Mr hubby g bincang apa ntah ngan member dia yg buat grill...

Wassalam...

4 comments:

Syafiqah said...

Kesian tengok Adlie.
Sabarlah iye...Dalam masa yg sama seronok tengok Adlie.
Minta2 lah rezeki Fiqah nanti..Amin..
Adlie take care tau...

Adlilatun Nur said...

Thanks fiqah...
Alhamdulillah, gaviscon yg serasi sekali.
G dua klinik, dua2 ubat x cukup membantu...
Dah hilang angin problem, asyik lapar la plak :p

Insya Allah ur time will come to dear...
I always pray for alllllll kengkawan. Insya Allah :)

Syafiqah said...

Amin...
InsyaAllah..Fiqah pun tak nak putus asa...

Thnks Adila :))

ashra said...

alahai..siannya die.dugaan kan.
u makan kerap k walaupun sikit2..biar erut tu tak berangin..